26. ožujka 2010. godine predstavnica Ureda nazočila prezentaciji projekta „Iskustvom do posla“

1Učenici Centra Slava Raškaj održali su prezentaciju naučenog u sklopu zajedničkog projekta Centra i Pučkog otvorenog učilišta. U Pučkom otvorenom učilištu prilagodili su radionicu Hrvatska nacionalna kuhinja teškoćama polaznika Centra Slava Raškaj. Učenici će u svibnju predstaviti hrvatska autohtona jela u Finskoj.

Opširnije: 26. ožujka 2010. godine predstavnica Ureda nazočila prezentaciji projekta „Iskustvom do posla“

   
   

8. ožujak 2010. Međunarodni dan žena

9 Svim djevojkama, ženama, majkama i bakama, a posebice ženama s invaliditetom čestitamo Međunarodni dan žena - 8. ožujak.

Pravobraniteljica i zaposlenici/ice Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

   

26. veljače 2010. godine održan je sastanak sa predstavnicima Hrvatskog saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI. 01. 03. 2010.

8Na sastanku održanom u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom predstavnici Saveza izložili su aktivnosti za 2010. godinu. Sjedište Hrvatskog  saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom je u Zagrebu, a čine ga udruge „Znam“ iz Rijeke, „Zamisli“ i „Sizif“ iz Zagreba te „Preokret“ iz Osijeka.

Opširnije: 26. veljače 2010. godine održan je sastanak sa predstavnicima Hrvatskog saveza udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI. 01. 03. 2010.

   

15. veljače 2010. godine obilježen Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

7Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima snimila je dokumentarni film o djeci koja su prošla kroz najteže životno iskušenje.

U Republici Hrvatskoj svake godine od neke  maligne bolesti oboli više od 180 djece. Od troje oboljele djece dvoje će biti izliječeno. U Movieplex Centru Kaptol održana je projekcija dokumentarnog filma „Djeca krijesnice“.

Opširnije: 15. veljače 2010. godine obilježen Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

   

Stranica 130 od 132

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

ne mrznjaObavijesti

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa NOVO!

POSI u medijima

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.