Osnovan Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

1. srpnja 2008. godine osnovana je i započela radom institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom.Povodom te obljetnice,1. srpnja 2017. godine pravobraniteljica je osnovala Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom čiji su članovi osobe raznih profila koji su aktivno uključeni u zalaganje za prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Savjet se sastoji od 15 članova i 15 njihovih zamjena. Članovi Savjeta imenovani su na prijedlog pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na vrijeme od 6 mjeseci na temelju dosadašnje suradnje na oblikovanju prijedloga izmjena propisa i drugih inicijativa na području zaštite prava osoba s invaliditetom. Osnivački sastanak Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održan je u Hrvatskom saboru 4. srpnja 2017. godine.Gosti na tom sastanku bili su i predstavnici saveza osoba s invaliditetom i saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Pravobraniteljica je predstavila plan rada pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u promotivnim aktivnostima i praćenju provedbe zakona, strategija i međunarodnih dokumenata u RHza razdoblje od 01. srpnja do 31. prosinca 2017.
Sastanci Stručnog savjeta održavat će se svaka dva mjeseca, a po potrebi i ranije, i u užem ili proširenom sastavu, ovisno o temi.

Sporazum o osnivanju stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom se nalazi ovdje.

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja